Angajatorii vor avea doua saptamini ca sa se "dezmeticeasca" si sa faca cunostinta cu noile prevederi de protectie a muncii, valabile de la 1 octombrie.

Inspectorii de la Inspectia Muncii au decis sa le acorde angajatorilor un timp de "gratie", in care sa se "dezmeticeasca" si sa se puna la curent cu prevederile noii Legi privind securitatea si sanatatea in munca.

Noua Lege a securitatii si sanatatii in munca prevede ca, de la 1 octombrie 2006, angajatorii sa le puna la dispozitie angajatilor o serie de facilitati. Daca salariatul are probleme la ochi, ca urmare a muncii in fata unui ecran de vizualizare, patronul trebuie sa-i cumpere ochelari.

Tot angajatorul trebuie sa le puna la dispozitie angajatilor un spatiu personal de lucru, care sa le permita miscari libere, dar si echipamente si incaperi impecabile. Iar nefumatorii trebuie protejati de fumatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.