Romanii nu sunt interesati de propria inima, medicii atentionand ca oamenii lipsesc nemotivat de la controalele periodice, fara de care o boala tratabila se transforma usor intr-una mortala.

Copiii cardiacilor vor avea probleme cu inima
"Bolile de inima au multe cauze care sunt periculoase si in parte si, evident, combinate. Fumatul, obezitatea, hipertensiunea, diabetul zaharat si grasimile din sange pot provoca un infarct chiar si la o persoana sub 30 de ani", explica Adina Ionac, cardiolog la Spitalul de Urgenta din Timisoara. Un prim semn ca trebuie sa acordati o atentie speciala inimii sunt antecedentele in familie.

"Un control anual este foarte bun pentru oricine. Este cea mai clara modalitate de a depista, la timp, o problema cardiaca. Dintr-un simplu EKG se poate vedea modificarea ritmului cardiac sau inceputul unei cardiopatii ischemice si se poate aactiona in consecinta", arata dr. Ionac. Odata depistata o problema cardiaca, se poate incepe, imediat, un tratament medicamentos. Daca rezultatele sunt bune, pacientul nu va avea decat sa se pazeasca si sa-si continue tratamentul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.