Acum o jumatate de veac, Radu Beligan monta spectacolul "Revizorul" de Nikolai Gogol pe scena Nationalului bucurestean. in timpul "epocii de aur", rolul de regizor a fost preluat de Lucian Pintilie, care l-a montat pe scena Teatrului Bulandra, din distributie facand parte Toma Caragiu si Virgil Ogasanu. Din pacate, spectacolul lui Lucian Pintilie a fost interzis de cenzura comunista. Dupa Radu Beligan si Lucian Pintilie, Horatiu Malaele este cel care incearca sa-l intalneasca pe Gogol, de aceasta data pe scena Salii Mari a Teatrului de Comedie.

Pentru acest spectacol, a carei premiera este programata joi, de la ora 19.00, Horatiu Malaele a optat pentru o distributie formata din stefan Banica jr - Hlestacov, George Mihaita (primarul orasului), Virginia Mirea (sotia primarului), Delia Seceleanu (fiica primarului), Valentin Teodosiu (administratorul spitalului), Ion Chelaru (dirigintele postei), scenografia fiind semnata de Lia Mantoc, iar muzica, de Dorina Crisan Rusu. Dupa premiera de joi seara, spectacolul va beneficia de o reprezentatie si duminica, 8 octombrie, de la ora 19.00.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.