MOTTO: "Cui nu-i plac povestile..."

Pana la apropiata lansare a DVD-ului cu filmul de succes "Pacala se intoarce" al regelui comediei noastre cinematografice, regizorul Geo Saizescu, cei de la Roton s-au gandit si la o surpriza pentru un alt gen de fani: cei ai muzicii de film. "Pacala" revine deci si pe un CD, cu muzica originala si inspirata de colona sonora a filmului in care apar Sebastian Papaiani, Denis Stefan si Anemona Niculescu.

Sunt prezente aici destule piese din folclor, unele prelucrate, cu aranjamente deosebite, dar si o multime de piese compuse de cunoscutul Dumitru Lupu pe texte de Geo Saizescu - adica de fapt pasaje din film, cu replici intercalate, in care-i vom recunoaste pe Serban Ionescu, Valentin Teodosiu, Eusebiu Stefanescu dar si pe criticul de film Calin Caliman si pe regizorul Al. G. Croitoru, deveniti.... actori! O alta surpriza sunt piesele cantate, pe versurile aceluiasi regizor, de chiar Dumitru Lupu, dar si de Georgiana si Catalin Saizescu (Cantecul lui Pacala, La vremuri noi tot noi, Tangou pacalesc, Noi artistii votam cu cine e bine etc).

S-au mai implicat in piesa ce da titlul peliculei cei de la "Proiect" K1, "aranjorii" Ioan Cobala si Sinel Oprica, dar si nume mari ale scenei muzicale romanesti: Maria Dragomiroiu (Trandafir de la Moldova), Sofia Vicoveanca (Fa lelita, lelisoara), Fanfara Kalashnikov (Sarba moldoveneasca), Taraful din Clejani (Lume, lume), Fratii Lucan (Rapsodia Romana) sau Nelu Ploiesteanu (Marioara, viata amara). Asadar, o coloana sonora mai mult decat mioritica, foarte interesanta, cu un iz de Bregovic & Kusturica, dar pastrand radacini pur romanesti, fie moldave, fie oltenesti. Albumul poate fi ascultat la petreceri, pentru ca e unul de inima albastra, cu melodii lautaresti de valoare dar mai ales cu o clara intoarcere la folclorul autentic, care "bate" maneaua...

Pe langa umor si numele amintite mai sus, CD-ul mai beneficiaza de o surpriza: nu doar piese populare sunt adunate aici, ci si cu inflexiuni de... rhytm & blues: Butterflies in my Stomach si Teamsters sunt doua formatii care au cantat si la Stufstock 2006 si de care sigur vom mai auzi...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.