La Sala Mare a Teatrului National Bucuresti a avut loc o noua premiera: "Burghezul gentilom", dupa Moli"re, in regia lui Petrica Ionescu. In rolul principal (Jourdain-Jurdanescu), Victor Rebengiuc.

Sommet-ul Francofoniei prilejuieste si evenimente culturale. TNB gazduieste o noua premiera cu tenta franceza: spectacolul "Burghezul gentilom", dupa Moli"re, pus in scena de Petrica Ionescu, un regizor traitor la Paris. Doar atat despre urmasii galilor, pentru ca actiunea piesei scrise acum 300 de ani e "transplantata" in Romania zilelor noastre.

RISIPA

Spectacolul, anuntat cu surle si tobe, ca un eveniment major al actualei stagiuni teatrale, se bucura de o distributie de zile mari. Cine nu s-ar duce la un "Burghez gentilom" pe al carui afis apar nume sonore precum Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Costel Constantin, Damian Crasmaru, Cecilia Barbora, Maria Buza, Claudiu Bleont, Medeea Marinescu, Vlad Ivanov, Marius Manole, Dorin Andone etc.?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.