Colectionarii infocati ar da si haina de pe ei sa-si mai adauge in colectia lor cate un tablou valoros sau o piesa rara. insa vom vorbi in acest material despre ce isi pun pe pereti pictorii romani: lucrarile lor sau ale colegilor de breasla. Orgoliul de artist nu ii impiedica sa-si alcatuiasca o mica colectie si din opere ale altor autori, mai mult sau mai putin cunoscuti. Pictorul Nicolae Iorga ne-a declarat ca are in colectia sa, pe langa cele mai reprezentative lucrari, de pictura sau grafica, care-i poarta semnatura si care marcheaza 50 de ani de activitate, si "lucrari achizitionate de la artisti pe care ii iubesc si care mi-au placut".

"Am achizitionat sau am facut schimb de lucrari cu autorii respectivi si imi face placere sa le am in casa mea. Lucrarile subsemnatului sunt intr-o proportie foarte mica, de 10%, iar alte lucrari apartin unor colegi care au trecut dincolo si altii care sunt contemporanii nostri. Enumar cativa: Vasile Dobrian, graficiana Eva Cerbu, Nicolae Brana, Hans Herman, un artist neamt din Sibiu, unde am lucrat o buna bucata de vreme la Muzeul Brukenthal, Octavian Smighelschi, de la care am o imagine cu un ingeras, mai am de la fiul meu, Bogdan Iorga, care este si el artist plastic, de la Carmen Paiu, doua piese de ceramica, sculptura de la Octavian Maxim, Alexandru Gheorghita, George Apostu". Pictorul ne-a spus ca mandria familiei o constituie cele 23 de icoane pe lemn si sticla.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.