Eveniment cultural fara precedent in Romania: cu ocazia Sommet-ului Francofoniei, prestigioasa trupa a Teatrului "La Huchette" din Paris a sustinut pe scena Teatrului Odeon din Capitala trei reprezentatii cu spectacolul "Cantareata cheala", de Eug"ne Ionesco. Trei din cele peste 15.000 de pana acum…

O lectie de teatru adevarat, un text mai actual ca oricand, o bucurie oferita de francezi publicului roman. O legenda vie a teatrului parizian, regizorul Nicolas Bataille, acelasi care a pus in scena pentru prima data in anii ’50 piesa lui Ionesco. Putini stiu ca la actualul titlu Ionesco s-a hotarat dintr-o intamplare (daca si credem ca-ntamplare exista). Piesa se numea initial "Engleza fara profesor" si a fost catalogata drept "imposibil de jucat".

DE-A RASU’ PLANSU’

Poate unii nu gusta teatrul absurdului, poate altii prefera texte clasice sau postmoderniste. Poate cineva i-a etichetat pe creatorii acestui gen de teatru drept impostori care scriu altceva doar de dragul de-a fi perceputi "altfel".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.