Doru Dinea, un pensionar de 43 de ani din Craiova, s-a prezentat in urma cu doua zile la Sectia 4 Politie din municipiu, sesizand faptul ca in timp ce se intorcea de la cumparaturi a gasit pe o strada din cartierul Rovine, intr-o balta, un teanc de bani insumand 9.000 RON (echivalentul a peste 2.500 euro).

Gestul pensionarului i-a impresionat si pe oamenii legii, tinand cont de faptul ca acesta este pensionat pe caz de boala, fiind bolnav de plamani, iar pensia lui lunara este de numai 200 RON (echivalentul a 56 euro). "Am vazut un teanc de bani in care erau numai de un milion. M-am aplecat si am luat teancul de bani. Am asteptat cam 10 minute sa vad daca se intoarce cineva sa-i ia, insa nu a venit nimeni. Primul gand a fost sa-i aduc direct la politie", a declarat Dinea.

El a marturisit ca nu s-a gandit nici un moment sa pastreze suma de bani gasita, pentru ca sotia lui castiga un salariu destul de bun, cat sa le asigure un trai decent, si din acest motiv este multumit de situatia financiara pe care o are. in cateva ore, ducandu-se la banca al carei nume era inscriptionat pe teancul gasit de pensionar, politistii au reusit sa-l descopere pe cel care pierduse banii, un director al unei societati comerciale, care la acel moment se afla in Germania cu afaceri. Impresionat de gestul pensionarului, comandantul IPJ Dolj, comisar Georgel Enescu, i-a oferit acestuia o recompensa de 200 RON si o scrisoare de multumire. Deocamdata, din partea pagubitului, Dinea a primit felicitari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.