Polita de asigurare obligatorie auto (RCA) va creste in 2007 cu pana la 40%, ne-au declarat reprezentantii mai multor companii de asigurari. Cauza se regaseste in apropiata integrare, care va schimba radical si sectorul asigurarilor auto, in sensul ca va exista o singura polita valabila in tot spatiul european. Mai bine spus, va exista o 'unificare>> intre RCA si cartea verde (n.r. - polita valabila in exterior). Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), dupa ce Romania va adera la Uniunea Europeana, limitele de despagubire din asigurarea RCA in cazul accidentelor soldate cu victime vor creste semnificativ.

Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR si reprezentant al EOS RISQ, a precizat ieri ca "din 2007, dupa ce in RCA va fi inclusa si cartea verde, este normal ca asigurarea de raspundere civila auto sa creasca cu 30 - 40%".

Aceasta estimare a fost confirmata si de presedintii altor companii de asigurare, care au subliniat faptul ca "potrivit normelor CSA, fiecare societate isi calculeaza propriul tarif, care poate sa fie mai mare cu 25% sau 40% decat in prezent


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.