Institutul Cultural Roman a prezentat unor editori francezi, italieni sau americani citiva autori romani si i-au convins sa-i publice. Pe Cartarescu si-l disputa edituri din trei tari
Dintre cei 20 de autori pe care juriul solicitat de Institutul Cultural Roman ii alesese, in martie, drept cei mai capabili sa iasa la export, citiva au confirmat deja si altii sint pe cale sa confirme. Pina acum, au luat calea editurilor straine cartile mai multor autori, ca Nicolae Steinhardt, Andrei Plesu, Stelian Tanase. Dintre acestea, cea semnata de Andrei Plesu va aparea in conditii de lux, cu ilustratii de calitate, la editura franceza Somogy, specializata in publicarea albumelor de arta. De Cartarescu s-au aratat interesate edituri din Italia, Franta si Norvegia, cu care coordonatoarea programului, Simona Brinzaru, se afla inca in discutii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.