Medicii sint obligati sa faca adevarate jonglerii ca sa acopere deficitul.

Cind trei romani au nevoie de singe, se gaseste suficient doar pentru unul. Aceasta este proportia deficitului dintre cantitatea necesara si cea donata.

Cele mai multe sanse de a obtine transfuzia dorita le au cei care isi conving familia, colegii si prietenii sa doneze. In schimbul unor promisiuni, medicii umbla si ei mai usor la rezervele de singe.

Cei care au avut o data in viata nevoie de singe sint mult mai frecventi in rindul donatorilor benevoli. Insa nici macar tentatia unui abonament mai ieftin pentru transportul in comun sau a unui tichet de masa de 30 de lei noi nu sint suficiente pentru a convinge destui romani sa doneze singe.

Pentru bunica, pentru analize…

Bunica lui Alin Baltateanu, de 25 de ani, este internata la Elias, cu diagnostic tumoare pe creier. Cei de la spital l-au trimis la Centrul de Transfuzie Sangvina de pe Dr. Felix nr. 89, sa doneze singe pentru ea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.