Ungaria a decis sa propuna pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film strain productia "White Palms", in care joaca si actorii romani Oana Pellea, Gheorghe Dinica si Alexandru Repan, dupa cum informeaza site-ul screendaily.com. Scris si regizat de Szabolcs Hajdu, "White Palms" are o poveste inspirata dintr-o intamplare adevarata petrecuta intre doi gimnasti rivali, unul ungur, celalalt canadian. Acestia devin prieteni in momentul in care unul dintre ei este grav accidentat.

Lungmetrajul are in palmares nu mai putin de sase premii la Festivalul de Film Maghiar din februarie, a participat la Cannes in sectiunea Quinzaine des Realisateurs si a obtinut o mentiune speciala la Karlovy Vary. De asemenea, filmul a mai fost selectionat la festivalurile de la Pusan, Copenhaga, Varsovia, Sevilla si la AFI Fest din Los Angeles. Academia de Arte si Stiinte Cinematografice va anunta cele cinci nominalizari la Oscarul pentru cel mai bun film strain la data de 23 ianuarie. Din partea Romaniei a fost propus pentru acest premiu filmul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", in regia lui Catalin Mitulescu.

Pelicula a obtinut deja anul acesta la Cannes Premiul pentru interpretare decernat actritei Dorotheea Petre. Actiunea filmului se petrece intr-un cartier marginas al Bucurestiului, in ultimul an al epocii de aur. Anul acesta, Academia americana de film a invitat nu mai putin de 83 de tari sa trimita propuneri pentru cea de-a 79-a editie a premiilor. Azerbaijan si Kirgizstan au fost invitate sa participe in premiera. Decernarea Premiilor Oscar va avea loc in 25 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.