Vor ajunge masinile sa fie independente de oameni, vor aparea grupuri care sa se impotriveasca dezvoltarii tehnologice si care vor fi urmarile socio-politice ale dezvoltarii spatiului virtual reprezinta doar cateva dintre temele atinse in ultimul studiu privind dezvoltarea elementului care a revolutionat ultimele decenii: Internetul

Cum va arata Interrnetul in 2020 si care va fi locul ocupat de spatiul virtual in existenta offline. Aceasta este imaginea pe care 742 de experti din intreaga lume au incercat sa o creioneze, opiniile lor fiind incluse intr-un studiu Pew Internet&American Life Project. Marea majoritate au ajuns la un acord privind modul in care va evolua tehnologia dar parerile sunt diferite in ceea ce priveste impactul acesteia asupra existentei umane.

Internetul va fi accesibil unui numar de oameni mult mai mare decat in prezent, avand in vedere dezvoltarea tehnologiilor de transmisie in urma investitiilor de miliarde de dolari in retelele de transmisie de inalta viteza. 56% dintre respondenti au afirmat ca tehnologiile wireless vor face Internetul accesibil aproape oricui, oriunde si oricand, costurile urmand sa fie mult mai mici decat cele din ziua de azi iar vitezele de transmisie a datelor putand sa atinga valori ametitoare comparativ cu cele mai bune oferte actuale.

Acest scenariu ar duce inevitabil la micsorarea spatiului privat si la o marire a transparentei in ceea ce priveste actiunile autoritatilor sau a companiilor. Expertii nu au cazut de acord asupra faptului ca o marire a transparentei va duce si la o lume mai buna in general. Astfel, 49% dintre acestia sunt de parere ca reducerea intimitatii personale nu reprezinta un cost neglijabil pentru a transparenta mai mare la nivel global, in timp ce 46% considera ca beneficiile justifica costurile, oamenii putand sa cunoasca mult mai bine lumea in care traiesc.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.