Va fi reconstituita resedinta lui Grigore Sutu: Palatul Sutu va fi mobilat in stilul secolului al XIX-lea

Odata cu mutarea Muzeului de Istorie si Arta al Bucurestiului in Palatul CEC, Palatul Sutu va redeveni muzeu. Primaria Capitalei si-a dat acordul ca palatul sa se transforme intr-un muzeu al orasului, in care va fi adus mobilier original pentru reconstituirea stilului epocii in care a fost construit.

In urma cu o saptamana, viceprimarul general al Capitalei Razvan Murgeanu a anuntat oficial ca Palatul CEC din Calea Victoriei nr. 13 se va transforma in Muzeul de Istorie si Arta al Bucurestiului. Aici se vor muta toate documentele si obiectele gazduite pana acum de Palatul Sutu, dar si pinacoteca orasului, momentan impartita intre Muzeul "Gheorghe Tatarascu" din strada Domnita Anastasia si o parte aflata in Piata Lahovari, in imobilul unde se afla si Directia de Cultura a Primariei. Totodata se vor aduce in noul muzeu si obiectele de patrimoniu ale orasului aflate in pastrare la Muzeul National de Istorie.

De la palat... la muzeu

In sedinta de saptamana trecuta, consilierii generali ai Primariei au aprobat proiectul prin care se solicita Guvernului o hotarare privind virarea de catre Ministerul Finantelor Publice in contul Municipiului Bucuresti a sumei de 17,7 milioane de euro. Fondurile sunt necesare pentru transmiterea cu plata din patrimoniul CEC SA in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti a imobilului situat pe Calea Victoriei nr. 13. In urma negocierilor dintre reprezentantii CEC, ai Ministerului Finantelor Publice si cei ai Primariei Capitalei, s-a stabilit ca imobilul sa fie transferat cu plata din patrimoniul CEC in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea CGMB, se specifica in expunerea de motive la proiectul de hotarare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.