Curatenia generala care se face in pragul fiecarui anotimp da bataie de cap gospodinelor si nu numai lor. O solutie foarte comoda de a face curatenie este aceea de a apela la o firma specializata.

Pentru a scapa de zgomotul aspiratorului sau de batutul covoarelor la bara din fata blocului, si de tot ce mai presupune o curatenie generala, firma specializata este solutia ideala, si nu foarte scumpa, dupa cum sustin reprezentantii firmelor care presteaza astfel de servicii. O firma face orice in materie de curatenie, atit timp cit este remunerata.

"Intii se deplaseaza cineva de la firma acasa la client, vede despre ce este vorba si se semneaza un contract de operatiune", ne-a spus Cristina Sima, administrator al firmei Curatenie Crisstal. Contractul de operatiune va stipula operatiile ce urmeaza sa fie facute de catre echipa de curatenie, de la dezinfectarea gresiei pina la aspiratul covoarelor. O curatenie generala presupune efectuarea a sapte operatiuni de catre echipa de curatenie, printre care dezinfectarea baii si a bucatariei.

Prima operatiune si cea mai importanta este aspirarea covoarelor si scoaterea petelor. In banii platiti firmei de curatenie intra si stergerea mobilierului, a aparaturii de birou, a corpurilor de iluminat, a aparaturii electronice, precum si a caloriferelor. Nici un loc si nici un obiect nu va fi ocolit de catre echipa de curatenie. O alta operatiune care se face este tratarea cu solutii protectoare a suprafetelor din lemn, sticla, aluminiu sau inox.

Toamna cresc vinzarile

Proprietarul va mai asista la spalarea geamurilor, ca de altfel la toata tocaria apartamentului, va supraveghea ca prizele, intrerupatoarele si plintele sa fie curatate cum trebuie. Vinzarile cresc toamna cu aproximativ 30%. Motivul este, dupa cum explica Cristina Sima, intoarcerea clientilor din concedii. Cresterea cererilor de curatenie la domiciliu este mai mare inaintea fiecarui Craciun sau Paste. Vinzarea la serviciul de curatenie a crescut cu aproximativ 30% comparativ cu anul trecut.

"Romanii, de la an la an, se dovedesc mai receptivi la aceste servicii. Am observat ca sint retinuti din cauza lipsei de informare despre aceste servicii, dar ramin surprinsi atit de calitatea rezultatelor, cit si de costuri, ce nu sint asa de mari pe cit credeau", a mai spus Cristina Sima. Curatirea unui apartament la modul explicat mai sus costa 250 RON. Proprietarii cu trei camere vor plati 300 RON, iar cei care au un apartament cu patru camere vor plati pentru curatenia generala 350 RON. Preturile sint fara TVA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.