Colectionarii filatelici, dar si iubitorii culturii francofone pot vizita in perioada pana pe 29 septembrie expozitia "Francofonia prin timbrele sale" organizata in cadrul programului "Bucharest Francophone", al carei vernisaj a avut loc duminica dimineata in foaierul Muzeului Municipiului Bucuresti de la Palatul Sutu.

La deschiderea expozitiei, care reuneste colectii de timbre din peste 20 de tari membre ale Organizatiei Internationale a Franfoniei (OIF), au participat si secretarul de stat pentru francofonie, Cristian Preda, secretarul general al OIF, Abdou Diouf, precum si Cristina Popescu, director general al Romfilatelia, institutia partenera in organizarea acestui eveniment.

"Scopul programului Bucharest Francophone este de a prezenta cetatenilor Capitalei, dar si oaspetilor aflati in tara noastra cu prilejul Sommet-ului, diversitatea culturala a spatiului francofon, multitudinea de valori a tarilor membre ale OIF. Aceasta expozitie de timbre corespunde foarte bine acestui scop, vizitatorul avand ocazia sa faca o calatorie pe cinci continente, in colturile cele mai indepartate ale Francofoniei", a spus secretarul de stat Cristian Preda. De asemenea, Abdou Diouf a apreciat ideea programului Bucharest Francophone si s-a declarat surprins de multitudinea evenimentelor culturale ce vor fi organizate in Capitala in aceasta saptamana.

"Timbrul postal este emblema unei tari, prezinta o imagine, un eveniment, o traditie culturala, un obiect semnificativ pentru acea natiune. Ii felicit pe organizatori pentru ideea acestei expozitii, pentru ca timbrele sunt un mijloc foarte simplu si uman de a ne transpune in realitatea unei alte tari, a unei alte culturi, de a ne deschide orizontul gandirii catre prietenii nostri francofoni de pe alte continente", a spus secretarul general al OIF.

Vizitatorii expozitiei vor avea ocazia sa vada timbre din Franta si Romania, dar si din tari mai exotice cum ar fi Haiti, Guineea, Djibouti sau Gabon. Prin colectiile expuse la Palatul Sutu se pot descoperi animale exotice, peisaje extraordinare din jungla, desert, paduri, campii sau orase cu zgaraie-nori.

Totodata, pasionatii colectionari au ocazia de a se intalni, de a-si prezenta piesele rare si de a face schimb cu colectionari straini din tarile francofone.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.