"Sunt bucuros ca banii investiti anul acesta in infrastructura invatamantului isi arata roadele. Fata de anul trecut, multe camine studentesti si-au schimbat complet infatisarea. Cred ca multe dintre acestea merita trei stele. Pana la finalul anului 2008, toate caminele studentesti vor fi reabilitate, printr-un efort financiar unic dupa 1989", a precizat Hardau.

Pe de alta parte, ministrul de resort a efectuat, ieri, o vizita in caminele din campusurile studentesti Regie, Grozavesti si Agronomie din Capitala, pentru a vedea stadiul lucrarilor de reparatii inaintea inceperii anului universitar. Astfel, in complexul din Regie, ministrul educatiei a vizitat sase camine din cele 10 aflate in faza finala de executare a lucrarilor de reabilitare, confirmand ca la data de 1 octombrie acestea vor putea primi studenti. Totodata, pe langa cele 198 de camine incluse in programul de reabilitare, in alte 138 de camine s-au executat lucrari de igienizare, care sunt realizate in proportie de peste 90 la suta, urmand ca pana la data inceperii noului an universitar sa fie finalizate.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat, in 2006, peste 2.200 miliarde de lei pentru lucrari de reabilitare, izolare termica, igienizare sau reparatii in 193 de camine studentesti din toata tara.