Ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, a anuntat, ieri, ca toate caminele studentesti vor fi reabilitate pana la sfarsitul anului 2008.

"Sunt bucuros ca banii investiti anul acesta in infrastructura invatamantului isi arata roadele. Fata de anul trecut, multe camine studentesti si-au schimbat complet infatisarea. Cred ca multe dintre acestea merita trei stele. Pana la finalul anului 2008, toate caminele studentesti vor fi reabilitate, printr-un efort financiar unic dupa 1989", a precizat Hardau.

Pe de alta parte, ministrul de resort a efectuat, ieri, o vizita in caminele din campusurile studentesti Regie, Grozavesti si Agronomie din Capitala, pentru a vedea stadiul lucrarilor de reparatii inaintea inceperii anului universitar. Astfel, in complexul din Regie, ministrul educatiei a vizitat sase camine din cele 10 aflate in faza finala de executare a lucrarilor de reabilitare, confirmand ca la data de 1 octombrie acestea vor putea primi studenti. Totodata, pe langa cele 198 de camine incluse in programul de reabilitare, in alte 138 de camine s-au executat lucrari de igienizare, care sunt realizate in proportie de peste 90 la suta, urmand ca pana la data inceperii noului an universitar sa fie finalizate.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat, in 2006, peste 2.200 miliarde de lei pentru lucrari de reabilitare, izolare termica, igienizare sau reparatii in 193 de camine studentesti din toata tara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.