Un numar de de 75 de specialisti din tara si strainatate participa, la Suceava, la cea de-a 25-a editie a conferintei internationale "Coloranti in istorie si arheologie", deschisa, joi, in prezenta autoritatilor locale si judetene, a academicianului Razvan Theodorescu si a consilierului ministrului Culturii, Virgil Nitulescu
Este cea mai importanta manifestare in domeniu din acest an din estul Europei si, pe langa importanta stiintifica a ei, nu trebuie trecuta cu vederea latura de promovare a Bucovinei, pe care unii dintre participanti nu au vazut-o niciodata. De altfel, in salutul lor, autoritatile sucevene si-au exprimat speranta ca participantii din strainatate atunci cand se vor intoarce acasa nu vor putea vorbi decat foarte frumos despre aceasta zona.

"Partea cea mai grea abia incepe, este vorba de sesiunile de comunicari propriu-zise si sigur acea sesiune de postere. Acestea au fost deja afisate si in cursul celor doua zile ele vor fi analizate. Cei care le-au intocmit vor avea o comunicare pe tema propusa. In cea de a treia zi vom prezenta monumentele UNESCO din judet. Este vorba de o excursie documentara. Cat priveste partea stiintifica, de comunicari, sunt convins ca va fi de nivelul celor din celelalte state. Din doua motive este importanta organizarea la Suceava. Pe de o parte, cea mai importanta conferinta pe probleme de patrimoniu a avut loc in Romania in anii '70 la Suceava. In 2006, avem o a doua conferinta importanta pe patrimoniu care este cel putin egala cu cea din ani '70 si, concluzionand, putem spune ca cele mai importante evenimente stiintifice legate de patrimoniu s-au intamplat la Suceava. Este foarte importanta pentru Suceava, deoarece noi ne straduim ca intram intr-un circuit international stiintific, ma refer la partea de restaurare, conservare si monumente si aceasta editie poate ajuta ca Suceava sa reprezinte ceva pe harta Europei", a declarat directorul Complexului Muzeal Bucovina Suceava, Emil Ursu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.