Sefii societatii de termoficare din Focsani se vaita ca tot mai multi locatari fura agent termic din calorifere pentru a plati mai putin la facturile de intretinere

Valter Popescu, directorul SC Enet SA Focsani, afirma ca, pentru a face economie, dat fiind ca au montate apometre, multi focsaneni care locuiesc in cartierul Sud sustrag apa din reteaua de incalzire centralizata, unii dintre acestia folosind-o pentru a face baie sau pentru a o turna in toaleta.

"Avem pierderi in instalatii in medie de 700 de metri cubi pe luna la punctele termice din cartierul Sud, in conditiile in care, in alte zone, pierderile ajung doar la 80 de metri cubi de apa lunar. Aceasta pierdere este inlocuita de noi din punctele termice cu apa rece, pe care societatea noastra o plateste, in conditiile in care este destul de scumpa. Nici nu putem sa crestem nejustificat temperatura agentului termic, pentru ca cei care locuiesc in centru, si nu au probleme cu instalatiile, vor trebui sa stea cu geamurile deschise. Iar acestia ne-ar putea reprosa ca vrem sa luam pielea de pe ei", a precizat Popescu.

Declaratiile directorului SC Enet SA au fost sustinute si de primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, care a spus ca multi cetateni si-au montat robineti la calorifere pentru a fura apa calda. Edilul spune ca este treaba asociatiei de proprietari sa imparta pierderile si costurile la locatarii din bloc, dat fiind ca angajatii societatii de termoficare nu au acces in apartamentele celor banuiti de furt.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.