Desi noua lege a invatamantului superior va schimba tot sistemul, admiterea din acest an se va face la fel ca anul trecut, iar cel mai tarziu luni, 21 februarie, se va cunoaste si numarul de locuri pentru anul I, alocat fiecarei universitati. Mircea Miclea (foto), ministrul educatiei, a precizat ieri ca noile reglementari vor fi in beneficiul celor care se gandesc la un loc de munca, intrucat diplomele obtinute vor fi valabile pentru mai multe profesii.

Admiterea din acest an se va face in una sau doua sesiuni, dupa aceeasi bibliografie, dupa care cei admisi vor studia trei ani ca sa poata primi diploma de licenta. "Admiterea se va face pe domenii, iar unde nu vor fi minimum 50 de studenti, specializarea va disparea. Alaturi de diploma de licenta se va elibera si un supliment de diploma in care se vor preciza specializarile obtinute, documente esentiale si obligatorii la angajare. Pentru meseriile complexe va fi obligatoriu un masterat, care va permite cercetarea stiintifica si va aduce si avantaje salariale".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.