Pentru a celebra "Saptamana Mobilitatii Europene", autoritatiile locale vor organiza pe 22 septembrie "Ziua fara masini", care va fi dedicata mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun.
Totodata, ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, a sustinut ieri, in cadrul seminarului organizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Mediului, necesitatea incurajarii cetatenilor romani de a alege mijloace de deplasare mai putin agresive fata de mediul inconjurator.

La randul sau, Mioara Mantale, prefectul Capitalei, a afirmat ca bucurestenii ar trebui sa urmeze exemplul cetatenilor europeni si sa se deplaseze cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun, solutie ce ar fluidiza traficul si ar reduce poluarea. "Sper sa sensibilizam autoritatile si sa putem circula si noi cu bicicleta pe o ruta special amenajata", a precizat Mantale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.