Cererile studentilor privind dublarea burselor si acordarea tichetelor de masa nu au fost solutionate de reprezentantii guvernului, la intalnirea avuta marti seara. Liderul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Florentin Gust, a declarat ca, la data de 27 septembrie, cele doua parti se vor intalni din nou, timp in care ministerul are suficient ragaz "sa-si incheie calculele".
Pana acum a fost solutionata o singura revendicare a studentilor, respectiv mentinerea subventiei de camin si cantina. In ceea ce priveste cererea de dublare a burselor, pentru a atinge nivelul unui salariu minim pe economie, guvernantii nu au oferit decat 6%, o majorare care nu i-a multumit pe studenti. La intalnirea de marti de la sediul MEdC au participat cele trei federatii care reprezinta studentii - UNSR, Uniunea Studentilor din Romania si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti - dar, la final, a ramas doar UNSR, intrucat cele trei nu s-au inteles asupra revendicarilor, a precizat Gust.

Conform legii, criteriile generale de acordare a burselor se stabilesc de Ministerul Educatiei, in colaborare cu Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Criteriile specifice de acordare a burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social se stabilesc anual, in consiliile de administratie ale inspectoratelor scolare si in senatele universitare, in limitele fondurilor repartizate si in raport cu integralitatea efectuarii de catre elevi si studenti a activitatilor scolare si universitare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.