Scurtmetrajul "Linie", realizat de catre tanarul regizor DarieAlexandru, a fost selectionat pentru competitia de scurtmetraje a Festivalului International de Film Nou, care se va desfasura in perioada 25 septembrie-2 octombrie la Split, in Croatia. Ajuns la cea de-a XI-a editie, Festivalul Filmului Nou este deschis catre tot ce inseamna nou, schimbare, inovatie, experiment. In cadrul celor cinci sectiuni vor fi prezentate atat lucrari ce implica tehnicile filmului traditional, cat si cele mai recente tehnologii, deoarece noile evolutii indica faptul ca artistul contemporan prefera sa se exprime in noi moduri pe taramul audio-vizual.

Darie Alexandru semneaza atat regia, cat si scenariul la scurtmetrajul "Linie", care il are ca protagonist pe Mihai Marinescu. Imaginea este semnata Andrei Radulescu, montajul apartine Anei Toader, iar animatia a fost realizata de Doina Teodora Butusina si Alexandra Radulescu. Atunci cand ramai complet singur, parasit de prieteni, parasit de familie, ajungi sa te indrepti catre tine. Scurtmetrajul lui Darie Alexandru vorbeste tocmai despre acest moment, intr-o cheie stranie, folosind adeseori tehnica desenului animat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.