Ed Benedict, una dintre legendele filmului de animatie mondial, a incetat din viata la varsta de 94 de ani, in orasul Auburrn, California. Benedict este creatorul Familiei Flinstones, serial de desene animate foarte iubit de public, cu personajele sale Fred, Barney, Wilma si Betty locuitorii orasului peistorric Bedrock.
Benedict este si creatorul unui alt personaj faimos. Este vorba de ursuletul Yogi care fura cosurile turistilor care vroiau sa organizeze un picnic in parcul Jellystone. In 1930, Ed Benedict isi incepea lunga cariera la Studiourile Disney, colaborand la realizarea filmelor de desene animate "The China Plate" si "Blue Rhythm". El va lucra pana la sfarsitul anilor '40 la Universal Studios.

In aceeasi perioada va colabora si cu Charles Mintz Studio. In ultimii ani, avea un atelier de creatie impreuna cu Jerry Brewer.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.