Bucurestenii au ocazia sa se distreze, sa-si petreaca timpul asa cum o faceau locuitorii orasului cu ani in urma si totodata sa-si aminteasca de vechiul oras al lui Bucur.

De maine incepe serbarea "Zilele Bucurestiului".

Lipscani, Gabroveni, Blanari si Hanul lui Manuc, zone din centrul vechi, marturii ale civilizatiei de altadata, vor fi, in aceasta perioada, nucleul evenimentului intitulat "Zilele Bucurestiului". Pe 20 septembrie 1459, Vlad tepes amintea pentru prima data intr-un document istoric de orasul Bucuresti. Dupa 547 de ani, Primaria Municipiului Bucuresti, prin intermediul ArCuB, va reconstitui atmosfera care era acum sute de ani in oras.

Plimbari cu trasura, dansuri medievale, obiecte si carti vechi intinse pe strazi, muzica veche romaneasca, asa cum se canta odata la restaurantele cu traditie, vor putea fi vazute si ascultate si acum, in Bucurestiul anului 2006. Alaturi de acestea vor avea loc si diverse actiuni interactive de arta publica si comunitara, proiectii multimedia, expozitii de pictura si grafica si lansarea de albume de pictura pe tema Bucurestiului vechi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.