Timp de peste 30 de ani, toate companiile americane producatoare de tigari au produs si vindut tigari "light", cu mentiunea ca sint mai putin nocive decit tigarile normale. Nimic mai fals, scrie New York Times. De curind s-a descoperit ca nu exista nici o diferenta intre tigaretele "light" si cele "regular", ambele tipuri de tigari fiind la fel de nocive. Aceasta inseamna ca ceea ce producatorii de tigari au vindut publicului timp de trei decenii - protejarea sanatatii - a fost o minciuna. Extrem de costisitoare, daca avem in vedere ca, in cei 30 de ani, numai in SUA, consumul de tigari light a adus, in conturile producatorilor de tigari, peste 200 de miliarde de dolari. Pentru a-si arata nemultumirea fata de aceasta mare inselaciune, un grup foarte mare de fumatori americani a dat in judecata producatorii de tutun, daunele cerute fiind de citeva miliarde de dolari.

Nu exista tigari sanatoase

In anii `70, o data cu cresterea preocuparii cumparatorilor pentru protejarea sanatatii si cu scaderea vinzarilor de tigari, producatorii au scos pe piata tigarile light, pozitionindu-le ca fiind mai putin nocive decit tigarile obisnuite. Consumatorii s-au aratat foarte incintati de noul produs, fiind repede prinsi in aceasta capcana, dupa cum subliniaza New York Times. Dupa mai bine de 30 de ani, se dovedeste ca totul nu a fost decit o minciuna de marketing si ca ambele tipuri de tigari sint la fel de daunatoare sanatatii.

Tinta principala: Philip Morris

Grupul fumatorilor reclamanti a declarat ca, daca ar fi stiut ca intre tigarile regular si cele light nu exista nici o diferenta, nu le-ar mai fi cumparat pe acestea din urma. Pe lista invinuitilor se afla cele mai mari nume din industria tutunu-lui: Altria Group Inc, Philip Morris USA, Reynolds American Inc, Reynolds Tobacco Co., Lowes Corp. Lorillard Tobacco unit, Vector Group Ltd. Liggett Group si British American Tobacco. Tinta principala a grupului acuzator este, insa, compania Philip Morris.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.