"Steaua fara nume", celebra comedie a lui Mihail Sebastian, a fost jucata in 2005 in ebraica, in Israel, la Teatrul Karov, pentru prima oara pe o scena profesionala, in traducerea si regia lui Nicu Nitai - directorul teatrului, ca un omagiu adus regretatului autor, la 60 de ani de la moartea sa.

"Steaua fara nume" a fost selectionata sa participe la "Festivalul dramaturgiei romanesti" organizat de Teatrul National "Mihail Eminescu" din Timisoara. Spectacolul va fi prezentat si in Bucuresti, sub auspiciile E.S. doamna Rodica Radian-Gordon, ambasadorul Statului Israel la Bucuresti si cu sprijinul Fundatiei pentru promovarea culturii iudaice si israeliene, in data de 20 septembrie ora 19.00, la Teatrul Bulandra - Sala Izvor.

Ca un omagiu pentru publicul romanesc si data fiind prezenta in distributie a doi actori originari din Romania - Moscu Alcalay si Nicu Nitai, o parte considerabila din actul 3 va fi jucata in limba romana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.