In timp ce centrul Capitalei e golit, mahalalele si comunele ilfovene dau pe-afara de caini • Hingherii lucreaza in regim de “forja”, dar nu pot birui haitele • Senatorii iau si ei problema in mana, renuntand sa mai latre la lun

Daca va imaginati cumva ca ajungerea unui maidanez taman in plenul Senatului, neinvitat si fara ecusor, tarasenie petrecuta acum cateva zile, ar fi motivul care i-a pus pe jar pe alesii neamului sa porneasca " pogromul" impotriva neamului canin si pelegrin va inselati amarnic. In urma cu cateva luni un inalt demnitar strain a fost rupt in bucati la cativa metri de sediul Guvernului si trimis acasa intre patru scanduri.

Nici atunci edilii Bucurestiului, cu atat mai putin senatorii sau deputatii nu s-au lasat deloc impresionati de tragedia petrecuta, motiv pentru care in primul oras al tarii maidanezii continua sa faca legea in legea lor, inmultindu-se in voie si "compostand" pe cine apuca. Sub privirile ingaduitoare ale unor cocoane isterizate, a unor ONG-uri care isi duc traiul bun pe seama patrupezilor, dar nu in ultimul rand ale primarului general Adriean Videanu, care considera ca treaba lui e sa faca si a desfaca aliante cand la guvern, cand la partid, cand la mama domniei sale, in Videle, iar la sfarsit de saptamana sa mai potcoveasca o palincuta in compania (prea)marilor zilei. Numai ca sa vezi ghinion de nesansa pentru dansul a venit astia cu francofonia lor si i-au stricat "generalului" toate ploile legate de o functie lipsita de batai de cap.

Doar cateva zile au mai ramas pana la inceperea celei de-a 11-a editie a "Sommetului Francofoniei" care va avea loc la Bucuresti. Municipalitatea a promis ca lucrarile de pregatire vor lua sfarsit cu o saptamana inaintea evenimentului, asa ca autoritatile continua intens pregatirile. Se da cu matura, se baga gunoiul sub pres, se da mai cu o bidinea, mai cu un trafalet.

Pentru haita de maidanezi care deja incepe sa atinga cifra istorica de pe vremea primarului Halaicu, vreo 300.000 si mai bine, se zice ca vin zile grele. Mai ales pentru cei care isi fac veacul prin centrul Capitalei, pe traselul, si implicit zonele adiancente, onorat de inaltii oaspeti. Prin aceste perimetre cainii au cam disparut, dar cum euthanasierea are si ea o limita "tehnica" intr-o tara lipsita de mai de toate, grosul dislocate din centru a fost usurel impins spre periferie.

Plimbati de la centru la mahala

Asa se face ca peste noapte marginimile oraselor s-au umplut de caini. Multi dintre ei au luat chiar calea comunelor din apropierea Bucurestilor, amestecandu-se cu maidanezii locului. Studentii reclama si ei la randul lor ca de cateva zile campusurile sunt ticsite de maidanezi. Derutati de ce li se intampla cainii au devenit nervosi, agresivi, ca orice psiholog iti poate spune, ca nu oricine este tolerant la schimbari, asa ca noapte de noapte se bat intre ei, fac o galagie asurzitoare, facand concurenta neloiala fireste tarafurilor lautaresti si manelistilor de cartier, si fereasca de cel pe care inserarea nu-l prinde in cearsafuri sau in fata televizorului propriu.

Hingherii dau in branci de atata alergatura si spun ca nu pot face fata normei impuse de la centru. Este si motivul pentru care spun surse din cadrul autoritatii pentru Supravegherea animalelor s-a recurs la solutia deportarii maidanezilor. La randul lor lucratorii de la protectia animalelor spun ca nu mai fac fata cererilor venite din partea oamenilor, prin care acestia solicita sa fie scapati de cainii care se plimba in voie prin orase. Ca de fiecare data primarul general refuza sa spuna ceva, iar mai nun nu-si mai lasa nici subalternii sa vorbeasca. Nu ca ar spune lucruri… traznite, dar, normal, presa le deformeaza mesajele transmise. Parerea dansului!!!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.