Vechi si nou, zi si noapte, aici si acolo, iata cateva dintre elementele pe care le aduce Festivalul "Zile si nopti de teatru european la Braila". Un demers cultural pentru care organizatorii merita laude.

Unii le-ar spune dihotomii, altii, mai toleranti, ar zice ca-s elemente a caror succesiune duce la evolutie. La deschidere, la un ochi aruncat dincolo de propriile limite.

VIS FRUMOS

Festivalul s-a deschis cu o premiera mult asteptata si, dupa vizionare, mult aplaudata: "Visul unei nopti de vara". Un spectacol purtand semnatura inconfundabila a cuplului de artisti Victor Ioan Frunza si Adriana Grand. Ne-a mers la suflet si ne-a bucurat tot ce-a alcatuit acest spectacol, care va ramane un punct de referinta in spectacologia shakesperiana: perfectiunea detaliului, maniera inedita de a-l actualiza pe Shakespeare, performantele actoricesti (n-am cum sa nu remarc excelenta echipa de actori, in frunte cu Bujor Macrin, Liliana Ghita, Alin Florea, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Ramona Ganga, Richard Balint), scenografia si costumele Adrianei Grand, muzica lui Tibor Cari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.