Weekend fierbinte pe Valea Prahovei. Startul petrecerii de Valentine’s Day a fost dat simbata seara, iar indragostitii s-au distrat pina in zori, dupa care s-au mutat pe pirtiile de schi. Cei care iubesc sint decisi sa-l sarbatoreasca pe Sfintul Valentin trei zile, asa cum spune traditia. Inca de la miezul noptii, cluburile prahovene au fost asaltate de sute de indragostiti.

Odata inceputa petrecerea, "amorul" s-a dezlantuit, iar distractia a durat pina in zori. O data cu aparitia zorilor, indragostitii s-au mutat pe pirtiile de schi. La Busteni, pe pirtia Kalinderu, atmosfera a fost deosebita. Cupidon le-a pregatit amorezilor un program special: concursuri pentru cel mai mai frumos cuplu si cea mai frumoasa declaratie de dragoste. Indragostitii au avut parte si de o plimbare cu snow-mobilul pe "traseul dragostei", iar duminica seara pe pirtie au concertat mai multe trupe cunoscute de pop-dance. Datorita succesului din ce in ce mai mare de care se bucura sarbatoarea de Sfintul Valentin, organizatorii de petreceri promit ca anul viitor aceasta va fi una de exceptie.

Doua cupluri s-au casatorit la Poarta Sarutului

Doua perechi de tineri s-au casatorit ieri, de Valentine’s Day, la Poarta Sarutului din Tirgu-Jiu. Ceremonia a avut loc la ora 12.00 si a fost oficiata de primarul orasului, Florin Circiumaru.
Grigore si Minodora Tomescu, de 29 de ani si, respectiv, 23 de ani, au fost primii care au spus "Da" in fata ofiterului starii civile. Cei doi se cunosc de un an si au decis sa-si uneasca destinele de Ziua Indragostitilor. "Am ales sa ne casatorim astazi pentru ca este o zi speciala. Speram sa fim fericiti si sa ne iubim la fel sau poate chiar mai mult", a spus Grigore. Proaspata sotie i-a facut o declaratie de dragoste chiar sub Poarta Sarutului: "Am cautat o viata intreaga/ Un suflet cald sa ma inteleaga./ Cind speranta mi-am pierdut,/ in viata mea ai aparut. Te iubesc".

Cea de-a doua pereche care s-a casatorit de Valentine’s Day este de etnie rroma. Oana si Romeo Bircina sint impreuna de noua ani si au un copil. Romeo a vrut sa-i faca o surpriza sotiei sale si nu i-a spus ca se vor casatori la Poarta Sarutului de Ziua Indragostitilor. "Stiam ca trebuie sa ne casatorim, dar nu stiam ca va fi in aceasta zi si la Poarta Sarutului", ne-a spus Oana.
Primarul municipiului Tirgu-Jiu, Florin Circiumaru, a declarat ca este pentru prima data cind se organizeaza casatorii de Valentine’s Day. El a precizat ca urmatoarele casatorii la Poarta Sarutului ar putea avea loc de Dragobete, daca vor exista solicitari. Casatoriile la Poarta Sarutului se organizeaza de patru ani, mai ales de Revelion.

Ziua Indragostitilor i-a scos din casa pe bucuresteni

Cu sau fara bani in buzunare, perechile de indragostiti din Bucuresti au stiut sa se distreze de Ziua Sfintului Valentin. Dupa febra cumparaturilor pentru iubit sau iubita, ieri a fost ziua in care pe buzele celor sagetati de Cupidon au stat juramintele si declaratiile.

Cei care si-au permis au luat la colindat restaurantele si discotecile. Altii au preferat sa mearga la concerte, la filme sau, pur si simplu, sa stea cu "gasca" ori sa se plimbe de mina prin parcuri.
Multe cupluri au ales sa-si "uneasca destinele" printr-o "casatorie de o zi", oficiata la Sala Dalles, in cadrul tirgului consacrat Zilei Indragostitilor.

Cluburi ticsite si petreceri cu manele in cartiere

Majoritatea tinerilor au preferat sa mearga la concertul de la Sala Palatului - "Esti Ingerul meu", unde a cintat "nebuneste" Directia 5. Cluburile si pub-urile au fost ticsite, practic neexistind locatie fara petrecere de Sfintul Valentin. Si cei care nu si-au permis sa stea in baruri in aceasta noapte au gasit solutii.

Valentina si Alexandru H., care locuiesc in Dristor, au pus la cale, de Ziua Indragostitilor si de ziua numelui, o adevarata petrecere cu surprize, la care invitatii s-au distrat pe cinste, spre disperarea vecinilor, nevoiti sa suporte o seara in care manelele au rasunat in tot cartierul.

Evadarea din oras, prima optiune

Altii, satui de stresul zilnic, de poluare si de traficul nebun, au evadat din oras, fugind in statiunile de munte. "Stiu ca e banal sa mergi la Sinaia, insa mie mi s-a oferit posibilitatea de a imbina utilul cu placutul. Am fost la seminar, dar am petrecut si cu prietenul meu clipe de neuitat", ne-a spus Ana Ruse (25 de ani).
Si cuplurile casatorite au preferat sa lase Capitala in urma, chiar si pentru o zi. "Mi-am luat familia, am urcat-o in masina si i-am zis nevesti-mii "Hai la munte!". Acesta este cadoul meu pentru ea de Ziua Indragostitilor. Ne place mult la Predeal. De fiecare data distractia a fost maxima, asa ca darul meu nu are cum sa dea gres", ne-a povestit fericit Marian Lupu (36 de ani, asistent manager).

Iubire cu flori si mesaje

Marile companii de telefonie mobila au oferit clientilor posibilitatea de a face declaratii de dragoste haioase. "Daca inspiratia te paraseste, apelezi si la mesajele gata scrise. Eu am gasit pe www.myx.net, de la Connex, unul care mi-a placut mult si l-am trimis prietenei. Zicea asa: "Buna iubito! Stii ce zi e azi, nu? Ia gindeste-te! Eh? Ia uita-te tu in calendar! A? Ai vazut! Iubito, azi e... Luni! Asa ca iti urez o saptamina placuta in continuare! Te pup! Pa!". Bine, iubita mea are simtul umorului...", ne-a spus Sorin H. (22 de ani).

Alti tineri au apelat insa la clasicele mesaje de dragoste, eventual trimise exact la ora 24.00, pentru ca el sau ea sa fie primul, respectiv prima care impartaseste iubirea.
14 februarie a fost zi de bucurie si pentru florarese. Desi vremea a fost destul de rece, ele au suportat cu stoicism frigul, stiind ca vor avea parte, ca in fiecare an, de cistiguri duble.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.