Bucurestenilor le va fi greu sa aleaga din oferta foarte generoasa de concerte care vor avea loc in urmatoarele doua luni in Capitala

Se pare ca Cesariei Evora i-a placut Romania, altfel nu ar fi venit pentru a treia oara sa concerteze in Bucuresti, pe 16 octombrie. De aceasta data, va cinta la Sala Polivalenta, pentru ca Sala Palatului s-a dovedit neincapatoare la concertele precedente pentru iubitorii stilului Morna, acea combinatie unica de fado portughez, jazz si latino, condimentata cu ritmuri fox-trot aduse pe insulele Capul Verde de marinarii englezi.

Concertul de pe 16 octombrie face parte din turneul de promovare al ultimului album, "Rogamar" ("Pray to the Sea"), care contine 15 cintece nostalgice despre mare, dragoste si suferinta. "Diva desculta" (a fost astfel poreclita pentru ca in concerte cinta desculta din solidaritate cu copiii saraci din Capul Verde) a promis ca de data asta isi va petrece ceva mai mult timp in Romania. Ultima sa vizita a durat aproximativ 40 de ore. Pretul unui bilet la concert variaza intre 75 si 175 de lei.

Black metal simfonic

Pe 23 septembrie, Tiamat va cinta pentru prima oara in Romania la sala Agronomiei bucurestene. Trupa este acum in plin turneu de promovare a DVD-ului "Church of Tiamat", care include, pina in acest moment, Ucraina, Germania si Romania. Cunoscuta mai ales pentru albumele "Clouds" si "Wildhoney", ambele lansate in 1994, trupa si-a schimbat, de-a lungul a peste zece ani de muzica, de trei ori stilul. Infiintata la Stockholm in 1988, trupa a evoluat de la un sound death metal la black metal simfonic, cu un sound gotic agresiv, care se intilneste cu influentele din Pink Floyd.

Desi componenta trupei s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul timpului, solistul vocal/chitaristul/keyboardistul Johan Edlund a fost o constanta a grupului, adesea fiind numit atit de catre fanii formatiei, cit si de catre criticii de specialitate un geniu muzical. Pentru concertul din Bucuresti s-au pus in vinzare 1.200 de bilete la pretul de 50 de lei. Dupa epuizarea biletelor, intrarea la concert va costa 65 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.