Disfunctionalitatile din Romania si obisnuinta joaca in favoarea Hollywoodului. Diminuarea numarului de spectatori este la fel de mare ca proportia filmelor americane care ni se servesc
Toate statisticile o confirma: romanii se duc din ce in ce mai putin la cinema, iar peste 80 la suta din ceea ce vad sint, oricum, filme americane. Rezultatul era intrucitva previzibil, fenomenul nefiind unul specific romanesc, insa proportiile pe care acest declin le-a luat la noi sint socante. Indolenta autoritatilor, cresterea numarului de utilizatori de DVD playere, de computere si de Internet, in ultimii sase ani, sint cu siguranta printre cauze.

Posibilitatea de a imprumuta, inchiria sau descarca filme din retea reprezinta, peste tot in lume, o amenintare pentru distributia de film. O alta cauza este faptul ca lumea consumatorilor de film si piata distribuitorilor sint inca intr-un stadiu de dezvoltare destul de primitiv. In cele ce urmeaza, Suplimentul "Media&Cultura" va propune o analiza detaliata a distributiei de film din Romania, la capatul careia speram sa va putem oferi o imagine mai buna asupra problemelor cu care aceasta se confrunta. Dar, mai intii, faptele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.