Acum cateva zile, scriitoarea Eliza Roha si-a lansat, in cadrul manifestarilor "Zilele Municipiului Targoviste", romanul "Patru zile in Paradis", publicat la Editura Vox Cart. Romanul este inclus in colectia "Restituiri" lansata de editura bucuresteana.

Dupa ce a scris cateva piese de teatru jucate in special pe scene din provincie ("Moartea sarpelui"/1983), Eliza Roha a lansat doua romane, cu subiecte senzationale, extrase atat din istoria reala, cat si din mitologia nationala: "Intalnire la castel" (2000) si "Insomniile unui print valah" (2005).

Potrivit Doinei Mandaj - prefatatoarea cartii -, "Patru zile in paradis" (cel de-al treilea roman al autoarei) este un policier in care se impletesc "intriga specifica, suspansul, avalansa coincidentelor si qui-pro-quo-ul. Atractia mai veche a autoarei pentru spatiul germanic se concretizeaza in traseele incalcite ale relatiilor si afacerilor care duc la maturizarea eroului, detectivul Constantin Cinteza.

Cititorul parcurge o palpitanta aventura, in care elementele socante se succed in ritm ametitor, ramanand la final nu numai o satisfactie etica, ci si una morala".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.