Teatrul National din Cluj incepe stagiunea 2006-2007 cu doua noi spectacole: "Purificare" de Sarah Kane, in regia lui Andrei Serban, si "Regele Lear" de W. Shakespeare, in regia lui Tompa Gabor, care vor avea premiera in 8 si 14 octombrie.

Dupa ce anul trecut a sustinut un master class la nationalul clujean, Andrei Serban a montat in aceasta vara un spectacol pe un text contemporan, socant prin violenta afectiva si sexuala a textului: "Purificare". Scriitoare britanica, cu o existenta dramatica, Sarah Kane s-a sinucis la 28 de ani, in 1999, dupa ce a uimit lumea teatrala cu cinci piese, informeaza teatrul.

Pentru montarea de la Cluj, Andrei Serban si Saviana Stanescu, dramaturg roman stabilit la New York, au facut echipa pentru a traduce si adapta piesa "Purificare".

Spectacolul ii are in distributie pe Cristian Grosu, Hathazi Andras, Ionut Caras, Adrian Cucu, Andreea Bibiri, Anca Hanu, Silvius Iorga, Ramona Dumitrean. Decorul si costumele sunt concepute de Adriana Grand.

A doua premiera a inceputului de stagiune la Cluj, "Regele Lear", este o parabola crestina in care nu doar Lear trece prin purgatoriul suferintei, ci fiecare dintre personaje.

Cu Marian Ralea in rolul titular, spectacolul ii mai are in distributie pe Cornel Raileanu, Adrian Cucu, Emanuel Petran, Bacs Miklos, Dragos Pop, Ovidiu Crisan, Ionut Caras, Dan Chiorean, Cristian Rigman si altii.

Andrei Both semneaza scenografia, Iosif Hertea a compus muzica spectacolului, iar Lia Oana Bodrea a realizat mastile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.