Romancele isi doresc barbati bogati si, daca se poate, sa fie si straini. In schimb, ei sunt mai cumintei, dorindu-si femei de casa. Cel putin acestea sunt cererile adresate agentiilor matrimoniale. Statisticile arata ca numarul casatoriilor a crescut in ultimii anii. In acelasi timp insa, a crescut si numarul divorturilor, cel mai frecvent motiv al separarii fiind lipsa banilor.

Majoritatea femeilor care apeleaza la serviciile agentiilor matrimoniale vor sa puna mana pe un barbat cu bani. Si asta nu e de ajuns: individul trebuie sa fie neaparat strain. "Cele mai multe dintre cliente vor sa plece in afara, asa ca vor sa cunoasca straini. Ele spun ca vor sa plece, deoarece au fost deceptionate de barbatii din Romania, in plus femeia e vazuta mult mai bine in strainatate. In general, aceste femei cauta barbati cu bani.

Cealalta categorie, mult mai restransa, cauta barbati sensibili, romani", ne-a declarat Diana, angajata a unei agentii matrimoniale din Bucuresti. Potrivit acesteia, cele mai multe dintre femeile care apeleaza la agentiile matrimoniale au varste cuprinse intre 30 si 50 de ani, sunt divortate si au studii medii. In cataloagele agentiei am gasit insa si economiste, profesoare, arhitecte, avocate si medici. "De obicei, oamenii apeleaza la o agentie de matrimoniale cand nu mai au nici o speranta in a-si gasi jumatatea. Am avut insa si cazuri in care au fost impinsi de la spate de catre o ruda. De pilda, am avut o clienta, in varsta de aproximativ 30 de ani, care a venit la noi impreuna cu mama sa, care i-a dictat totul: ce calitati are ea, ce fel de barbat isi doreste si asa mai departe", ne-a mai spus Diana.

Cu burtica si chelie

Barbatii sunt ceva mai modesti, probabil si din cauza ca cei care vin la matrimoniale sunt trecuti de prima tinerete, au burtica si un inceput de chelie. "In general, ei cauta femei de casa. Nu au pretentii prea mari. Am avut de curand un client care nu si-a lasat decat numarul de telefon. Ne-a spus ca are foarte multi bani, aflandu-se printre primii 300 de romani bogati, si de aceea nu vrea sa-si dea numele. A spus ca vrea o femeie frumoasa, care sa nu fie prea tanara", povesteste Diana.
Daca clientele agentiilor sunt, de obicei, trecute printr-un mariaj, ei sunt novice in acest domeniu. In ceea ce priveste nivelul educational, majoritatea domnilor au terminat liceul sau o scoala profesionala. Trebuie spus insa ca printre clientii agentiilor matrimoniale se afla si medici, muzicieni si politisti.

De toate pentru toti

Si Internetul este plin de anunturi matrimoniale, de la cele mai banale la cele mai indraznete si sofisticate. Cu un simplu click poti selecta tipul de relatie pe care ti-l doresti: baieti pentru fete, fete pentru baieti, baieti pentru baieti, fete pentru fete, pentru cupluri si escort. Anunturile suna cam asa: "Caut sclava draguta, pentru sado-maso. Sunt generos!", "Timisorean posibil travestit caut o fata discreta, serioasa, peste 18 ani, cu mintea deschisa pentru jocuri sado-maso, sex cu urina, travesti, fisting", "Cuplu matur, civilizat, cautam un tip bi, viril, saten (nu bruneti si parosi), aspect placut, ingrijit, casatorit, peste 35 de ani, care sa accepte sa intre in jocurile noastre. Raspundem decat celor care se incadreaza in profil si care trimit numarul de telefon si poze in care sa le vedem si fata".

Fara piedici

Statisticile arata ca, in ultimii ani, numarul casatoriilor, dar si cel al divorturilor, a crescut. Potrivit sociologului Ioan Mihailescu, din punct de vedere economic, Romania se afla in coada listei Europei. Din punct de vedere al comportamentelor demografice, tinerii romani nu se deosebesc prea mult de cei din restul Europei. "Sunt tineri care au capacitatea sa-si intemeieze o familie, chiar daca urmeaza sa stea impreuna cu parintii, deci chiar daca nu au o locuinta proprie.

Acest lucru nu reprezinta o piedica", a mai precizat prof. Mihailescu. In ceea ce priveste divortul, in prezent, oricine doreste sa divorteze o poate face nestingherit si in scurt timp, de aceea numarul acestora a crescut. Acum, nu mai exista piedici de ordin juridic, cum erau inainte de 1989. In plus, femeia divortata nu mai este stigmatizata, fiind independenta financiar, in cele mai multe cazuri. De asemenea, sansele acestei femei de recasatorire au crescut. Societatea nu o mai vede ca pe ceva curios, iar mamele barbatilor nu se mai impotrivesc ca fiii lor sa se casatoreasca cu o femeie divortata. Mai mult, Biserica din Romania nu are un impact prea mare asupra deciziei de a divorta. In concluzie, nu mai exista piedici, divortul putandu-se pronunta foarte simplu", a conchis Ioan Mihailescu.

Saracia duce la divort

Cel mai frecvent, divorturile au loc din cauza saraciei. Lipsurile de tot felul duc la inrautatirea conditiilor de trai intr-un cuplu. Desi acesta este motivul real, in fata instantei se invoca de cele mai multe ori nepotrivirea de caracter. Un alt motiv care duce la despartirea sotilor este legat de infidelitatea unuia dintre ei. De cele mai multe ori, barbatul este cel care ajunge sa aiba o amanta, profitand de maternitatea sotiei, care atunci cand aduce pe lume un copil isi canalizeaza toata atentia asupra acestuia. Exista si situatii in care divortul se face cu acordul ambelor parti fara motivatie. In aceste cazuri, si partajul este unul usor. Cele mai frecvente divorturi sunt in urban si, in special, in urbanul mare, in randul cuplurilor care nu au acumulat o avere considerabila.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.