Pasapoartele biometrice, care vor fi introduse incepand de anul viitor, vor fi eliberate, la nivel judetean, in acelasi interval de timp ca si in prezent, a informat marti Serviciul comunicare publica al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Potrivit prevederilor legale in vigoare, termenul pentru obtinerea unui pasaport este de 20 de zile lucratoare, iar pentru eliberarea acestui document in regim de urgenta - de maximum trei zile lucratoare. Anul viitor, pentru rezolvarea cererilor de emitere a pasapoartelor in regim de urgenta, concomitent cu introducerea pasapoartelor electronice simple, vor fi emise pasapoarte temporare, valabile un an, ce vor pastra forma, elementele de securitate, procedura si echipamentele de emitere ale pasapoartelor actuale. MAI mai precizeaza ca preschimbarea actualelor pasapoarte va avea loc in timp, cele in uz ramanand valabile pana la data expirarii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.