In cel mult o luna pensionarii se vor putea adresa bancilor pentru a-si lua banii de la Casa Nationala de Pensii. Pensiile vor putea fi trecute fie intr-un cont curent, fie pe un card. Guvernul a modificat miercuri legea pensiilor astfel incat pensionarii sa poata avea cat mai multe variante de ridicare a banilor, pe langa postas si contul curent la Casa de Economii si Consemnatiuni.

Decizia a fost luata dupa ce 300 de mii de pensionari care aveau cont la Banc Post nu au mai putut apela la aceasta institutie pentru a-si ridica banii.
Banc Post a renuntat la plata pensiilor din cauza aglomeratiei de la ghisee si mai als pentru ca facea serviciul gratis.

Dupa acest incident, Casa de Pensii s-a gandit sa incheie contracte serioase - contra cost - cu mai multe banci. Acestea vor primi de la stat un comision de cel putin 1,5 la suta daca se vor ocupa de distributia pensiilor.

Seful Casei de Pensii, Mihai Seitan, spune ca pensionarii nu vor fi obligati sa renunte la serviciile postasului. Ideea e sa aiba la dispozitie cat mai multe variante pentru ridicarea banilor, explica domnul Seitan.

Majoritatea pensionarilor primesc banii acasa prin posta si doar cateva sute de mii au optat pentru varianta unui cont curent la CEC sau, pana de curand, la Banc Post. Ideea de a-si primi banii pe un card, cu toate operatiunile pe care le implica, nu pare deci sa-i incante pe multi varstnici.

Ministerul muncii a mai adoptat o modificare la legea pensiilor astfel incat cetatenii romani care s-au stabilit la pensie intr-o tara membra a Uniunii Europene sa-si poata primi acolo drepturile banesti.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.