Toate incredintarile unor copii catre familiile maternale din judetul Suceava vor fi reevaluate, a anuntat, ieri, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, care a aratat ca ele cresc copii in acest sistem pentru a avea o sursa de venituri. Astfel, impreuna cu conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Suceava, s-a facut o analiza a acestui tip de protectie sociala a copiilor proveniti din centre de plasament, existand informatii ca multe familii maternale preiau copii doar pentru a obtine fonduri, fara insa a le acorda acestora atentia necesara.

"Persoane peste 60 de ani se ocupa de acesti copii mici. O serie de familii iau copiii doar din dorinta de a avea un venit. Nu putem accepta asa ceva. Pentru unii, copiii constituie doar un venit lunar. Nu se mai cheama ca facem protectie sociala pentru acesti copii in asemenea cazuri", a spus, citat de agentia Mediafax, presedintele CJ Suceava. Masurile ce se vor lua in urma reevaluarii pot merge pana la retragerea copiilor din familiile care nu respecta un standard de viata decent. Reevaluarea celor peste cinci sute de asistenti maternali se va incheia la mijlocul lunii octombrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.