Despre Top 100 "Mari Romani" s-a scris si continua sa se scrie admirativ sau, dimpotriva, dezaprobator. TVR continua seria de dezbateri, intretinand astfel polemica. Jurnalul National publica in exclusivitate si care au fost ceilalti romani votati in clasament. Ce surprize credeti ca va asteapta la pozitiile 101-200?
Au fost scrise foarte multe articole, pornind de la initiativa TVR de a realiza un top al primilor 100 de mari romani. Unii au sustinut campania TVR, altii au fost revoltati pe motiv ca nu pot fi amestecate merele cu perele (nu poate fi realizat un top in care sa fie alaturati sportivii cu scriitorii, politicienii cu oamenii de stiinta, scriitorii cu cantaretii), ca nu poate fi lasat poporul sa-si aleaga valorile, ca nu se poate clasifica fara criterii clar stabilite etc.

Apoi, ca de ce Bula este pe lista marilor romani, de ce femeile sau actorii sunt mai putin reprezentati in acest top, cum de a ratat Gigi Becali top 10, de ce sportivii, in special fotbalistii, sunt atat de numerosi in top 100, cum a ajuns Gregorian Bivolaru pe locul 20, de ce Vlad Tepes este dupa Ceausescu, de ce X lipseste din top, de ce Y se afla in top etc. La aceste polemici au contribuit din plin si dezbaterile organizate de TVR, dezbateri care si-au atins tinta: sa intretina focul discutiei pana in octombrie, cand se va afla castigatorul.

TOP 200. Dar sa vedem ce se afla "in spatele topului". Ce surprize-surprize ne asteapta vizionand pozitiile 101-200, care nu au fost niciodata pana acum date publicitatii.

Ei bine, daca va intrebati unde este Emil Constantinescu, va spunem noi: pe pozitia 102. Dupa Traian Basescu (27) si Ion Iliescu (71), lucru stiut deja din top 100. Si ca tot vorbeam de politicieni. Nu lipseste nici Adrian Nastase (134), Marko Bela (120), Laszlo Tokes (167).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.