Liderii federatiilor sindicale din invatamant au anuntat, aseara, ca dascalii nu vor participa la festivitatea de deschidere a noului an scolar

Negocierile cu profesorii au esuat deoarece reprezentantii guvernului le-au propus cadrelor didactice o crestere salariala de 6 la suta incepand cu 1 aprilie 2007 si de 7,5 la suta incepand cu 1 octombrie 2007. In timp ce dascalii au cerut salarii mai mari cu 50 la suta, media majorarilor salariale, propusa de guvern pentru 2007, este de doar 6,3 la suta.

"Ne-am saturat sa stam cu miloaga. Nu vom participa la festivitatea de deschidere a anului scolar. Vom iesi in strada si vom organiza un miting in Capitala, unde sunt asteptati aproape 10.000 de sindicalisti din toata tara", ne-a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI. "Pe 15 septembrie nu vom fi la scoala. Rugam colegii sa ramana acasa. Nici nu se pune problema sa fim de acord cu majorarea propusa de guvern, care arata dispretul fata de sistemul de invatamant si care este foarte aproape de pragul inflationist", a spus Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei "Spiru Haret".

Propunerea de crestere salariala pentru dascali este de 1,9 la suta peste rata de inflatie prognozata pentru anul viitor. Cadrele didactice raman in topul celor mai prost platiti bugetari.

Presedintele FEN, Catalin Croitoru, a declarat ca "propunerea guvernului nu poate fi acceptata. Asta inseamna ca anul viitor ar trebui facuta o majorare de 50 la suta. Intentiile Executivului nu sunt sincere. Traim un sentiment de profunda dezamagire. Speram sa ne intalnim la o noua runda de negocieri inainte de 15 septembrie. In prima zi de scoala, si reprezentantii FEN se vor alatura celorlalte federatii care ies in strada".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.