Si teatrul romanesc se pregateste de Sommet-ului Francofoniei
Comisia Internationala a Teatrului Francofon, infiintata cu 19 ani in urma, (in 1987), are drept scop sustinerea proiectelor de creatie si de circulatie teatrala din tarile care fac parte din spatiul francofon. Cu toate acestea, artistii care vor sa aplice pentru a le fi sprijinite proiectele nu pot beneficia de ajutor financiar decat daca guvernele tarilor in care traiesc contribuie financiar la bugetul Comisiei.

Comisia Internationala a Teatrului Francofon s-a reunit zilele acestea la Bucuresti, in avanpremiera Sommet-ului Francofoniei, care va avea loc in capitala intre 27 si 29 septembrie. Scopul existentei comisiei, a carei longevitate este notabila, este acela de a sprijini - mai ales din punct de vedere financiar - proiectele "de creatie si circulatie teatrala". Astfel, membrii conducerii institutiei fac din cand in cand turul tarilor francofone in cautare de talente artistice, insa daca gasesc proiecte, spectacole mai de doamne-ajuta, nu pot da mai mult de 15.000 si 35.000 de euro "ajutor". Sau, si mai interesant, daca un artist aplica la Comisia Internationala a Teatrului Francofon si guvernul tarii unde traieste nu sprijina financiar bugetul comisiei, este mai greu de rezolvat problema.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.