Editia din acest an a Festivalului International de Film de la Toronto, aflata in plina desfasurare, este dominata autoritar de filmele a caror tema trateaza terorismul
Dintre acestea, doua au starnit reactii controversate. Primul este "Death of a President", in regia lui Gabriel Range, care "reconstituie" asasinarea din 2007 a presedintelui George W. Bush. Filmul foloseste materiale de arhiva, actori si efecte computerizate. Dupa prezentarea acestui film, reprezentantii Partidului Republican au declarat ca "Death of a President" este un produs "socant" si "revoltator". Cu toate acestea, regizorul a spus ca filmul nu lauda asasinarea presedintelui. "Cred ca filmul spune foarte clar ca ar putea fi un eveniment oribil. Nu cred ca dupa ce va vedea acest film, cineva va dori sa-l asasineze pe presedinte", a spus acesta.

Premiera acestui film a fost primita cu aplauze de catre publicul spectator. Cea de-a doua pelicula controversata este "The prisoner or how I planned to kill Tony Blair", un documentar ce prezinta povestea unui irakian arestat, acuzat pe nedrept de terorism, inchis si apoi eliberat de armata americana. Filmul, regizat de Michael Tucker, se inspira din povestea reala a lui Yunis Abbas, un barbat care a afirmat ca este jurnalist, nu terorist. Desi nu a existat o confirmare oficiala a existentei acestui eveniment, un soldat american prezent la festival a declarat ca l-a vazut pe Yunis in timp ce lucra ca gardian la o inchisoare din Bagdad.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.