In perioada 20 - 23 septembrie 2006 se va desfasura, la Bucuresti, Congresul european de istorie a religiilor. Evenimentul este organizat de Asociatia romana de istorie a religiilor (RAHR), Centrul de istorie a religiilor (Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti), European Association for the Study of Religions (EASR) si International Association for the History of Religions (IAHR). Congresul, plasat sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, este inclus in cadrul "Anului Eliade", propus de Institutul Cultural Roman, co-organizator al manifestarii alaturi de Agence universitaire de la francophonie (Paris-Bucarest), Ministerul Culturii si Cultelor, Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, si Comisariatul general al francofoniei.

Comisariatul General al Francofoniei de la Bucurestia inclus Congresul intre manifestarile conexe Sommet-ului Francofoniei, gazduit la sfarsitul lunii septembrie de capitala Romaniei. Reuniunea de la Bucuresti constituie evenimentul international major pentru 2006 in domeniul istoriei religiilor. Tema lucrarilor este Istoria religioasa a Europei si Asiei. Congresul va cuprinde zece sesiuni si zece conferinte in plen. Vor fi prezenti la Bucuresti peste 200 de savanti din peste 30 de tari, carora li se vor adauga in jur de 50 de cercetatori romani.

Personalitati de marca din domeniu - precum Giovani Casadio, Giulia Sfameni Gasparro, Charles Long, Andrew Louth, Hans G. Kippenberg, Hubert Durt, Jean Kellens, Antoine Faivre, Lindsay Jones - unele dintre acestea aflate pentru prima oara in Romania - vor conferentia in plenul congresului


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.