La Muzeul National de Arta al Romaniei s-a deschis o noua expozitie inclusa in seria manifestarilor organizate cu ocazia Anului Francofoniei. "Mot a main. Imagine si scriitura in arta din Belgia" reuneste pictura, grafica, sculptura, carti ilustrate si obiecte din patrimoniul unor prestigioase muzee, colectii publice si particulare din Belgia.

Expozitia prinde contur in jurul a patru sectiuni, care fac legatura intre scriitura si pictura, caracteristica pentru arta belgiana de la sfarsitul secolului al XIX-lea si pana astazi: "O imagine literara", "Cuvantul ca forma", "Cuvantul gest" si "Textul concept". in prima sectiune, dedicata simbolismului, in prim-plan se afla lucrarile a patru dintre figurile centrale ale curentului: Felicien Rops, pictor si desenator, Emile Verhaeren, scriitor, Maurice Maeterlinck, scriitor, si George Minne, sculptor si desenator.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.