Atmosfera tensionata provocata de profesorii care ameninta ca vor boicota inceperea cursurilor , in cazul in care guvernul nu isi respecta promisiunile facute in toamna anului trecut, este completata acum de noi revendicari venite din partea studentilor. Una dintre problemele cele mai arzatoare ale acestora se refera la cuantumul burselor de stat. Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) cere guvernului aducerea burselor studentesti la nivelul salariului minim pe economie, iar o alta revendicare vizeaza majorarea subventiei la cazarea in camin, precum si cea pentru cantina, prin subventionarea unor bonuri de masa. Studentii avertizeaza ca, daca nu se va tine cont de revendicarile lor, noul an universitar va incepe cu proteste si greva.

"Cerem dublarea burselor, acordarea de tichete de masa, iar bursele de studiu sa fie de cel putin trei milioane, pentru ca se vorbeste de performanta si de calitate, iar acestea se pot face numai prin niste burse atractive pentru studenti. Tinerii trebuie sa fie motivati si, astfel, sa nu mai fie nevoiti sa se angajeze pentru a avea bani sa isi plateasca chiria si mancarea. Normal ar fi sa invete si sa ia o bursa care sa acopere aceste cheltuieli", ne-a declarat Florentin Gust, liderul UNSR. Studentii vor avea joi o intalnire la Ministerul Educatiei si Cercetarii, prilej cu care isi vor expune, inca o data, revendicarile. "Daca nu vor lua masuri, vom incepe protestele si apoi greva generala", conchide liderul UNSR.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.