SANATOS. Legumele care alcatuiesc hrana de zi cu zi pot deveni miraculoase elixire de sanatate, atunci cand sunt consumate netrecute prin foc, in cantitati mari si pe perioade lungi de timp.

Gratie continutului bogat de vitamine, morcovul este un fel de rege neincoronat al legumelor. La faima sa de medicament-minune au contribuit deopotriva proprietatile sale terapeutice de exceptie cat si gustul agreabil. Morcovul este un eficient medicament de combatere a cariilor dentare. O cura in care se consuma zilnic, dimineata si seara, pe stomacul gol, o combinatie din 100 ml suc de morcov si 100 ml lapte, va fereste de nesuferitele carii dentare.

Persoanele care sufera de afectiuni pulmonare pot gasi in portocalia leguma destule motive pentru a se vindeca. Intr-un vas de lut se pune jumatate de cana de zeama de morcov, o lingura mare de miere si doua galbenusuri de ou. Se amesteca totul bine, dupa care se bea cu inghitituri mici. Aceasta reteta nu este indicata doar persoanelor suferinde de plamani, ci si persoanelor care doresc sa-si intareasca imunitatea organismului, acum in prag de toamna. De asemenea, problemele de digestie pot fi rezolvate cu ajutorul sucului de morcov. Hiperaciditatea gastrica poate fi vindecata daca in alimentatia zilnica este inclus si un pahar de suc de morcov amestecat cu miere.