Auzind zvonul ca Dorel Visan nu mai vrea sa apara pe scena, l-am sunat pe marele artist si l-am gasit undeva linga Cluj, ingrijindu-si albinele. Visan ne-a marturisit cu mindrie ca are, de citiva ani, mai multi stupi si ca este incintat de albinele sale, iar acum, cind vine toamna, apicultorul are mai mult de lucru. Despre teatru ne-a spus, usor nostalgic, ca de sase ani nu a mai pasit pe scena, dar nu regreta.

Ultimul rol jucat a fost Fundulea, din "Visul unei nopti de vara", la Teatrul National din Cluj. "Nu am mai dorit sa joc, cel putin la Cluj, de cind am fost dat afara, cu mare scandal, de fostul ministru al Culturii de atunci, Ion Caramitru. Intre timp, am mai primit oferte de la alte teatre, dar le-am declinat mereu. Nu sint adeptul acestui teatru supermodern si cred ca, pe zi ce trece, teatrul autentic, dispare. Personal, nu pot accepta sa apar in asa numitele spectacole de avangarda, in care se injura ca la usa cortului. Nu se potriveste modului meu de a fi, de a gindi si de a vedea teatrul. In ceea ce priveste filmul, am continuat sa fac filme, iar in momentul de fata ma aflu pe ultima suta de metri cu lucrul la «Cocosul decapitat», in regia lui Radu Gabrea. In toamna, voi incepe sa lucrez alaturi de bunul meu prieten, Serban Marinescu, care va realiza patru filme la Antena 1. Daca voi primi si alte oferte de film, le voi accepta cu mare drag. Oferte sa fie!".

In timpul liber, se ocupa cu apicultura

Intrebindu-l pe actor cu ce se indeletniceste in timpul liber, ne-a marturisit ca are mai multe locuinte, dar ca cea mai draga este aceea de linga Cluj, unde se afla "albinutele" sale. Aici se retrage deseori cu partenera sa de viata si cu citiva prieteni, pentru a savura un pahar cu palinca sau vin. Referitor la prieteni, artistul spune ca e dezamagit fiindca, in perioada cit ocupa functia de director, avea puzderie de amici, iar acum, de cind nu mai e "sef", numarul lor s-a imputinat vizibil.