17 raniti si doua autoturisme avariate, din dotarea Politiei, sunt rezultatele conflictului violent petrecut, joi seara, in localitatea Reghin, care i-a avut ca protagonisti pe romii din cartierul Apalina si trupele DIAS. Doua dintre victimele cu rani usoare provin din randul luptatorilor DIAS, care au fost intampinati, la descinderea in cartierul reghinean, cu furci, bate si topoare. Pentru autoaparare, luptatorii DIAS au tras mai multe focuri de avertisment, folosind munitie cu gloante din cauciuc si iritant-lacrimogene. Pana in prezent, 15 romi s-au prezentat la unitatile spitalicesti din Reghin si Targu Mures pentru acordarea de ingrijiri medicale, majoritatea pentru rani superficiale provocate de gloante din cauciuc.

In seara zilei de joi, cartierul Apalina din municipiul Reghin a fost scena unor conflicte violente intre mai multi rromi si trupele DIAS. Conflictul a izbucnit in momentul in care Politia s-a deplasat in cartierul Apalina, pentru a le inmana citatii lui B. Augustin si C. Attila, cunoscuti cu antecedente penale. Cei doi amenintasera, in urma cu o zi, un politist pentru ca ii cercetase intr-un dosar penal. Cand au ajuns in cartierul reghinean, politistii au fost intampinati cu furci, bate si topoare de mai multi rromi adunati in strada, care i-au inconjurat si au inceput sa se manifeste violent, incercand sa-i dezarmeze. Pentru a se apara, luptatorii DIAS au fost nevoiti sa apeleze la armanetul din dotare si au tras mai multe focuri de avertisment, dupa care au folosit munitie cu gloante din cauciuc si iritant-lacrimogene. In urma conflictului, 15 rromi si doi politisti au fost raniti, iar doua dintre autoturismele din dotarea Politiei au fost avariate.

Doua dintre victimele care au suferit rani usoare provin din randul luptatorilor DIAS, iar pana in prezent, 15 rromi s-au prezentat la unitatile spitalicesti din Reghin si Targu Mures pentru acordarea ingrijirilor medicale, majoritatea pentru rani superficiale provocate de gloantele din cauciuc.
Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Mures, dat publicitatii vineri, reiese ca Serviciul de Investigatii Criminale Mures si Politia Municipiului Reghin, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, efectueaza cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a derulat conflictul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.