Benzinariile independente ieftinesc, incepand de vineri, benzinele cu opt bani pe litru si motorinele cu sase bani pe litru, a declarat presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache.

"Incepand de astazi (vineri n.r.), benzinarile private ieftinesc carburantii ca urmare a ieftinirii produselor petroliere la poarta rafinariilor Petrom. Maine, cel mai probabil, toti benzinari particulati vor afisa noile preturi", a spus Tache.

La randul lor, reprezentantii Rompetrol au declarat agentiei NewsIn, ca, incepand de joi, in reteaua benzinariilor companiei, pretul benzinelor este mai mic cu trei bani pe litru, ca urmare a cotatiilor internationale ale petrolului, aflate in scadere. Ei au adaugat ca pretul motorinelor a ramas neschimbat. Petrom a dat tonul ieftinirilor, marti, cand a anuntat ca, incepand de miercuri, benzinele sunt mai ieftine cu 900 de lei pe litru si motorinele cu 600 de lei pe litru, ca urmare a evolutiilor internationale ale cotatiilor barilului de petrol.

Compania a precizat ca politica de preturi a Petrom tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne, iar masura de modificare a preturilor practicate vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania.

Astfel, noile preturi maxime practicate de Petrom pentru sortimentele de benzina ECO Premium, Premium 95 fara plumb si Top Premium 99 sunt 3,47 lei, 3,45 lei, respectiv 3,77 lei. Motorina Top Euro Diesel 4 va costa 3,41 lei/litru iar sortimentul Euro Diesel 4 va putea fi cumparat in schimbul a 3,36 lei/litru.
Benzinariile Petrom practica preturi diferite in functie de concurenta locala


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.