Cresterea nivelului de trai ii determina tot mai mult pe romani sa isi schimbe masina personala la intervale constante de timp.

Operatiune facilitata si de ofertele atractive ale importatorilor, care pun la dispozitia clientului varianta de revanzare a masinii achizitionate. Astfel, tot mai multi romani prefera ca, dupa o anumita perioada de timp, sa-si schimbe automobilul cu unul nou, punandu-l drept avans pe cel vechi. Perioada medie de pastrare a unei masini este in Romania de patru-cinci ani, cu tendinta de scadere.

Analistii din piata de specialitate sustin ca este mult mai avantajos sa iti schimbi masina dupa circa 3-4 ani de folosinta, considerand ca o utilizare mai indelungata diminueaza si valoarea de revanzare. "Garantia este importanta, dar calitatea fabricarii masinii, gradul de multumire al clientului dupa exploatarea acesteia si valoarea de revanzare sunt factori hotaratori in decizia de achizitionare a unei masini dand-o pe cea veche drept avans" ne-a declarat Nina Bratfalean, reprezentantul Porsche Romania.

Marca joaca un rol esential la revanzare

Romanii prefera tot mai mult aceasta varianta, nu pentru ca valoarea service-ului prestat dupa expirarea perioadei de garantie este mai ridicata, ci pentru ca vor modele noi. "O persoana decide sa-si schimbe masina pentru ca are venituri mai mari si pentru ca masina pe care o are isi pastreaza o valoare de revanzare mare, schimbarea acesteia putand fi profitabila pentru client", spune Bratfalean. De exemplu, daca pretul unei masini noi Skoda Octavia Ambiente este de 16.000 de euro, dupa o perioada de exploatare de circa 2-3 ani, valoarea ei poate scadea la 12.000 de euro. In cazul in care clientul doreste un vehicul de 20.000 de euro, el poate lasa drept avans doar o parte din suma obtinuta pe masina uzata, si nu pe toata. In mod obisnuit, avansul reprezinta 25-30% din valoarea totala, astfel ca poti pleca si cu bani acasa, in cazul in care optezi pentru varianta de mai sus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.